VIDEO: Istanbul Basaksehir tappade ledningen på övertid

Istanbul Basaksehir tappade inte bara ledningen på övertid mot Sivasspor utan också viktiga poäng i guldstriden.

Basaksehir tog emot Sivasspor på hemmaplan på fredagskvällen och hade chansen att gå upp i serieledning.

Det såg lovande ut för laget när lånet från Udinese i januari, Rijad Bajic gjorde ledningsmålet i den 14e minuten efter fint förarbete från Edin Visca och Eljero Elia på högerkanten. Efter målet skapade Basaksehir ytterligare målchanser men lyckades inte överlista målvakten Ali Sasal Vural. I slutet av den första halvleken fick Basaksehir brassen Marcio Mossoro utvisad efter han dragit på sig två gula kort inom loppet av någon minut.

Inför den andra halvleken byttes Robinho in för Sivasspor och det skulle visa sig att han skulle ha en stor del i slutresultatet.

På tilläggstid i den 92a minuten får Robinho en passning inne i straffområdet från Delvin N’Dinga. Robinho slår ett inlägg som Basaksehirs målvakt Volkan Babacan styr i stolpen. Bollen studsar tillbaka på Volkan och går in i mål. Han försökte rätta till sitt misstag men bollen hade redan gått över mållinjen.

I den 94e minuten blev inhopparen Arda Turan utvisad för Basaksehir efter att ha puttat linjedomaren.

I Sivasspor stod Mattias Bjärsmyr får en stabil insats i försvaret. Han spelade hela matchen vilket han har gjort i 31 av 32 ligamatcherna.

I och med poängtappet missade Istanbul Basaksehir chansen att gå upp i serieledning och har nu samma poäng (66) som Galatasaray men sämre målskillnad. Nykomlingen Sivasspor ligger på sjätteplats i tabellen med 48 poäng, en poäng bakom Trabzonspor just nu på femteplats. Beroende på hur det går i finalen i turkiska cupen kan femteplatsen leda till en plats till Europa League nästa säsong.

Sivasspors kvitteringsmål