VIDEO: Turkiet besegrade Iran med 2-1

Det var fotbollsfest i Istanbul och på Fatih Terim-stadion när Turkiet tog emot Iran och det var för första gången som landslagen möttes på 44 år. 

Det var hög tempo i matchen från minut ett och båda lagen kom i farliga anfall. Turkiet hade de farligaste lägen och redan efter fem minuter gjorde Cenk Tosun vackert 1-0. Cenk som fick bollen i djupet och som senare tog sig förbi sin försvarare gjorde inga misstag utan avslutade kliniskt.

Iran fortsatte att pressa men bara några minuter efter första målet så fick Yusuf Yazici ett jätteläge att utöka till 2-0 följt utav Cengiz Ünders skott som styrdes ut av Irans målvakt, Alireza Bierenvand.

Iran hade bra lägen för att göra mål i första halvlek men Serkan Kirintili i Turkiets mål var vaksam. I andra halvlek började Turkiet bäst igen och efter fem minuter in i den andra halvleken (50:e minuten) så utökade Cenk till 2-0.

På tilläggstid utvisades Ömer Bayram efter att ha tagit bollen med handen på mållinjen. Ashkan Dejagah som blev inbytt i matchen stegade fram och placerade slutresultatet 2-1.

Sama Ghoddos som är född i Malmö och som spelar för Östersunds FK till vardags i Allsvenskan kom in i den 59:e minuten.

Det var en underhållande match med mycket anfall åt båda håll och en fotbollsfest på läktarna där det fanns många supportrar till Irans landslag också.

Se höjdpunkterna nedan: