Yunus Malli ersätter Talisca?

Taliscas sejour i Besiktas är klar.

Spelaren återvänder först till Benfica, som har lånat ut den brasilianske mittfältaren till Besiktas i två år, men enligt Senol Günes så är mittfältaren klar för engelska Premier League och mycket tyder på att det är Manchester United som blir nästa klubb för den unge brassen – dock ännu inget bekräftat eller officiellt. Enligt rykten kan dock Besiktas fortfarande värva Talisca ifall de möter Benficas krav på 21 miljoner euro men en sådan affär är inte aktuell hos Istanbullaget.

Nu skriver turkiska AMK Spor att Besiktas vill ersätta Talisca med en turkisk mittfältare från Bundesliga. Spelaren det handlar om är Yunus Malli som de två senaste säsongerna har spelat i Wolfsburg. Den turkiske landslagsmittfältaren är en välkänd spelare i Bundesliga efter att ha fått ett stort genombrott i Mainz 05 och där han sedermera gick vidare till Wolfsburg. Väl i Wolfsburg har Yunus Malli fortfarande levererat men för Wolfsburg som lag har det gått väldigt tungt. För andra året i rad spelade Wolfsburg nedflyttnings-playoff efter att ha slutat på 16:e plats i Bundesliga.

Enligt AMK Spor så ska Besiktas president Fikret Orman varit i kontakt med Yunus Mallis agent, Ilhan Malli (Yunus bror) om spelarens tillgänglighet. Enligt agenten och brodern så är Yunus öppen och villig att spela i Turkiet men sade även att det är upp till Besiktas att komma överens med Wolfsburg. Besiktas prioritering är att låna in Yunus Malli inför nästa säsong.