Bas Dost nära Fenerbahce

Fenerbahce uppges vara nära att göra klart med den 29-årige holländske anfallaren Bas Dost.

Både NTV Spor och beIN Sports uppger att Fenerbahces sportchef Damien Comolli har varit i kontakt med Bas Dost och att samtalen har gått bra.

Dost befinner sig just nu i en kontraktstvist med sin förra klubb Sporting CP. Efter att Sporting CP’s supportrar attackerat spelarna på en träning i slutet av förra säsongen pga utebliven framgång valde flera spelare inklusive Dost att bryta kontraktet med den portugisiska klubben och ärendet är just nu hos FIFA. Det diskuteras om att Sporting ska få en ekonomisk ersättning.

NTV Spor skriver att så fort ärendet hos FIFA är klar kommer Dost att presenteras av Fenerbahce.

Bas Dost har öst in mål under sina två säsonger i Portugal och har gjort många mål under sin karriär som förutom spel i Sporting också har varit i Heracles, Heerenveen och Werder Bremen på A-lagsnivå. På två säsonger i Sporting gjorde Bas Dost 70 mål på 90 tävlingsmatcher varav 61 mål på 61 ligamatcher. Förra säsongen gjorde han 34 mål på 49 tävlingsmatcher.

Han har gjort 62 mål på 127 ligamatcher i Holland, 36 mål på 85 ligamatcher Tyskland och 61 mål på 61 ligamatcher i Portugal. Han vann skytteligan både i holländska- och portugisiska ligan. Ska han fortsätta ösa in mål i Turkiet och vinna skytteligan i Süper Lig också?

I landslaget har det dock inte gått lika bra för långe Dost som mäter 196 cm lång och det blev bara 1 mål på 18 landskamper. Tidigare i år valde han att avsluta landslagskarriären endast 28 år gammal eftersom han ansåg att tiden i landslaget inte har varit lyckad.