Besiktas nära att göra klart med flera spelare

Lyons brasilianske högerback, Rafael da Silva, är nära Besiktas enligt beIN Sports Turkiet.

De senaste dagarna har det rapporterats om Besiktas stora intresse för ytterbackern och att brassen själv är öppen för en flytt till klubben. Franska L’equipe rapporterade under torsdagen att alla parter är muntligt överens och att smådetaljer återstår innan affären blir officiell. Rafael kom till Lyon från Manchester United där han spelade över 100 matcher och var under ett antal säsonger även ordinarie i startelvan samt vann åtta stora titlar, varav tre ligatitlar.

Samtidigt så bekräftar Fikret Orman att den förre Besiktasmittfältaren, Manuel Fernandes, verkligen vill återvända till klubben. Fernandes valde att inte förlänga sitt kontrakt med Lokomotiv Moskva. Fernandes lämnade Besiktas för Lokomotiv Moskva 2014. Enligt beIN Sports Turkiet så kommer Besiktas att meddela börsen i början av nästa vecka om transfern. Manuel Fernandes har spelat över 100 matcher för Besiktas.

beIN Sports Turkiet rapporterar även att Besiktas är i förhandlingar med Bas Dost som bröt sitt kontrakt med Sporting Lissabon efter turbulenser i klubben. Enligt källan så har Besiktas erbjudit fyra miljoner euro i årslön och fyra miljoner euro som sign-on bonus för den 29-årige holländske anfallaren. Bas Dost gjorde 34 mål och 4 assist på 49 matcher förra säsongen för Sporting Lissabon.