Bud från Kina på Gomis

I dagarna sade Galatasarays president Mustafa Cengiz att klubben gärna behåller Gomis men om rätt bud kommer in så kommer de överväga budet.

Nu börjar rykten florera om Gomis framtid ännu mer och den franske anfallaren som gjorde stor succé och blev skyttekung med sina 29 mål kan röra på sig. Spelarens agent har i veckan varit i Istanbul och träffat klubbens Vice-president Abdurrahim Albayrak om att det finns bud på Gomis och att han efterfrågar en löneförhöjning för Gomis i Galatasaray.

Agenten, Entienné Mendy, sålde förra året Kölns fransek anfallare Modeste till kinesiska Quanjian för 29 miljoner euro och nu sägs det att det finns ett kinesiskt intresse för Gomis också enligt Hürriyet som hänvisar till Sabah. Vilken klubb det är som vill ha Gomis framgår inte men enligt agenten så ska klubben ha erbjudit Gomis en årslön på 7 miljoner euro. Gomis tjänade den här säsongen totalt 6,4 miljoner euro med garantilön, sign-on bonus och prestationsbonusar inräknade. Fransmannens årliga garantilön i Galatasaray är 3,3 miljoner euro för kommande säsong.

Gomis slog turkiskt målrekord den här säsongen i ligan med 29 mål på 33 matcher och 3 mål på 5 matcher när Galatasaray blev ligamästare och åkte ur i semifinal i Turkiska cupen. Galatasaray värvade stort förra sommaren med bland annat Gomis, Maicon, Feghouli, Fernando med flera och spenderade totalt över 42 miljoner euro på spelarköp samtidigt som samtliga spelare erbjöds höga löner och sign-on bonus vilket har gjort att  Galatasaray ekonomi har pressats ordentligt. Klubben kom i veckan överens med UEFA om åtgärderna gentemot klubben som kommer att få betala en del böter samt ha vissa restriktioner i UEFA-sammanhang som påverkar Galatasarays transferplaner, läs mer om avtalet här.