Djalma återvänder till Süper Lig – klar för hans fjärde klubb i Turkiet

Den 31-årige yttermittfältaren Djalma är klar för Alanyaspor vilket blir hans fjärde klubb i Turkiet.

Djalma som har spelat de två senaste säsongerna i PAOK där han har blivit grekisk cupmästare två år i rad har tidigare spelat för Kasimpasa, Konyaspor och Genclerbirligi. På två säsonger i Konya och en säsong vardera i Kasimpasa samt Genclerbirligi har han gjort 18 mål och 24 assist på 101 ligamatcher. Senast han var i Turkiet säsongen 2015/16 gjorde han 7 mål och 8 assist på 27 ligamatcher. Förra säsongen gjorde han 6 mål och 1 assist på 23 matcher i grekiska ligan.

Djalma har skrivit på ett tvåårskontrakt med Alanyaspor som även har värvat den 31-årige brasilianske högerbacken Wanderson Baiano som kommer närmast från Rayo Vallecano som vann La Liga 2 förra säsongen och spelar i La Liga kommande säsongen. Baiano spelade 36 av 42 ligamatcher, alla från start men följer inte med upp laget till högsta divisionen. Även Wanderson Baianos kontrakt med Alanyaspor är på två säsonger.

***

Förutom värvningarna av Wanderson Baiano och Djalma har Alanyaspor förlängt kontraktet med reservmålvakten Ufuk Ceylan (ett år) och mittfältaren Taha Yalciner (två år).