Emre Akbaba ser ut att flytta utomlands

beIN Sports Turkiet rapporterar att Alanyaspor och Emre Akbaba föredrar en flytt utomlands istället för en flytt inom Turkiets Süper Lig.

Såväl Besiktas, Galatasaray och Istanbul Basaksehir ska vara intresserade av Emre Akbaba som har stått för en mycket stark säsong i Alanyaspor. Dock ska samtliga ha backat när Alanyaspor ska ha krävt minst sju miljoner euro för Emre. Spelarens kontrakt går ut med klubben nästa sommar och parterna har inte lyckats komma överens om en förlängning och nu vill Alanyaspor tjäna pengar på mittfältaren.

Italienska klubbar ska vara mycket intresserade av Emre Akbaba och enligt beiN Sports så är det Udinese och Sampdoria som tidigare nämnts men även Fiorentina ska ha fått upp ögonen för den turkiske mittfältaren. En affär kommer också ske smidigt och enklare med tanke på att Emre är född i Frankrike och har även franskt medborgarskap (kan röra sig och arbeta fritt inom EU). Även Emre ska vara mer positivt inställd till att flytta utomlands än att flytta till en annan klubb inom Süper Lig.

Emre Akbaba gjorde 14 mål och 10 assist på 32 matcher för Alanyaspor den här säsongen.