Fenerbahce allt närmare Bas Dost

Fenerbahce ser ut att ha snuvat Besiktas på den holländske anfallaren Bas Dost.

Detta om man ska tro beIN Sports som säger att Fenerbahce är överens med Bas Dost om ett kontrakt. Fenerbahce ska även ha varit kontakt med Sporting CP för att slutföra affären så att den holländske anfallaren ska kunna ansluta till Fenerbahce omgående medan Bas Dost har yrkat på att det enbart krävs att förhandla med honom då spelaren har tillsammans med många andra spelare i Sporting, har sagt upp sig från sina kontrakt.

Anledningen till detta är den attacken som spelarna utsattes för av sina egna supportrar och att ledningen senare har kritiserat spelarna och Bas Dost var en av de spelare som behövde söka läkarvård efter attackerna. Han har nu ett ärendefall hos FIFA gällande incidenten och sitt kontrakt med Sporting CP.

29-årige Bas Dost gjorde förra säsongen totalt 34 mål på 49 matcher för Sporting, varav 29 ligamål. Förrförra säsongen gjorde Bas Dost 37 mål på totalt 43 matcher, varav 34 ligamål. Totalt har det blivit 71 mål på 92 matcher i Sporting.

Det var först Besiktas som kopplades ihop med en värvning av Bas Dost och Besiktas ska ha varit i kontakt med anfallaren före Bas Dost men det verkar bli Fenerbahce som drar det längsta strået.