Ilkay Gündogan utbuad av de tyska fansen igen

De tyska fansen buade för Ilkay Gündogan återigen när Tyskland hade en träningslandskamp inför VM.

Denna gången spelade Tyskland på hemmaplan och i Leverkusen och mötte Saudi-Arabien. Ilkay som har turkiska rötter blev återigen utbuad och den här gången var buropen ännu påtagligare då landslaget spelade framför sin egen publik. Ilkay byttes in istället för Marco Reus i den 57:e minuten och hemmapubliken började oförskämt bua ut sin egen landslagsspelare.

Anledningen är ett foto som Ilkay Gündogna ska ha tagit med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, läs mer här, och senare anklagats för att ha ställt upp för Erdogans valkampanj, något som Ilkay själv har förnekat.

Joachim Löw gick ut till Ilkays försvar ännu en gång och sade:

– Det finns inget bra med att bua ut en landslagsspelare. Jag undrar verkligen vad mer Ilkay kan göra. Att han blir utbuad skadar inte bara honom utan även vårt lag, ingen drar nytta av det här. Jag vet inte om det kommer att fortsätta i Ryssland.

– Reaktionerna är inte fina framförallt de personliga påhoppen och framförallt eftersom dessa påhoppen och påståenden är inte alls rättfärdigade gentemot mig och Mesut Özil, sade Ilkay Gündogan och fortsatte:

– Vi har Turkiska rötter och vi har starka band till Turkiet.

Samtidigt sade Ilkay ännu en gång att det inte hade någon politisk budskap mötet med Recep Tayyip Erdogan. Mesut Özil som satt på bänken hela matchen mot Saudi Arabien, har inte gett något uttalande till tysk media.