OFFCIELLT: Fenerbahce går skilda vägar med Aykut Kocaman

Fenerbahce meddelade under måndagen om att klubben går skilda vägar med Aykut Kocaman.

Aykut Kocaman återvände till Fenerbahce inför säsongen 2017/18. Men under den senaste tiden efter att Ali Koc valts till ny president och Damien Comolli utsetts till ny sportchef har hans framtid i klubben var osäker. Ali Koc samt Damien Comolli har varit i flera möten med Aykut Kocaman och under måndagen kom parterna överens om att det är dags att öppna ett nytt kapitel i klubbens historia.

Fenerbahce tackar Aykut Kocaman för hans tid i klubben och önskar honom lycka till i framtiden!

Aykut Kocaman har lett Fenerbahce i två sejourer. Första sejouren var mellan 2010 till 2013. Då ledde han klubben till en ligatitel och två cuptitlar. Det blev dessutom en semifinalplats i Europa League säsongen 2012-13. Under hans andra sejour i klubben blev det en andraplats i ligan och en finalförlust i turkiska cupen under förra säsongen.

Totalt har han lett Fenerbahce i 198 tävlingsmatcher varav 142 ligamatcher, 26 europamatcher, 29 cupmatcher och en supercupmatch. Av dessa 198 matcher har 118 slutat med vinst, 43 matcher oavgjort och 37 matcher har förlorats. Fenerbahce har gjort 388 mål under Aykut Kocaman och släppt in 206 mål.

Mycket talar nu för att PSV Eindhoven-tränaren Phillip Cocu blir ny tränare i Fenerbahce.