Officiellt: Ryan Donk stannar kvar i Galatasaray

Galatasaray har skrivit ett nytt kontrakt med Ryan Donk.

Kontraktet är på ett år men kan förlängas med ytterligare ett år om Donk spelar minst 21 matcher i Süper Lig och UEFA-turnering. Lönen är 1,895 miljoner Euro samt ytterligare 5 000 per poäng i Süper Lig och UEFA-turnering. Förutom att kontraktet förlängs med ytterligare ett år får Donk 200 000 Euro i bonus om han spelar 21 matcher i Süper Lig och UEFA-turnering.

Om kontraktet förlängs med ett år blir lönen 1,895 miljoner Euro samt ytterligare 5 000 Euro per poäng i Süper Lig och UEFA-turnering. Om Donk spelar 21 matcher i Süper Lig och UEFA-turnering under andra året på kontraktet får han en bonus på 300 000 Euro.

Donk som är 32 år gammal kom till Galatasaray i januari 2016 efter 2,5 säsonger i Kasimpasa. I januari ett år senare blev han utlånad till Real Betis i La Liga. Under den första halvan av förra säsongen var han i dåvarande tränaren Igor Tudors frysbox men fick åter chansen när Fatih Terim tog över tränarjobbet. Donk fick speltid i varje ligamatch efter nyår och stod för flera bra insatser under vårsäsongen. Slutresultatet blev ett ligaguld firande med Galatasaray.