“Phillip Cocus agent är i Istanbul”

Fenerbahce ser ut att få en ny tränare inför nästa säsong.

Efter en ny president och en ny sportdirektör ska Fenerbahce få en ny tränare också? Det har varit en av de största snackisarna i turkisk fotboll den senaste tiden.

Enligt det som står i medierna verkar det bli så. NTV Spor skriver med hänvisning till den holländska tidningen Voetbal International att PSV Eindhoven-tränaren Phillip Cocus agent Rob Jansen är i Fenerbahce för att träffa Fenerbahces sportdirektör Damien Comolli. Enligt den holländska tidningen är Cocu första alternativet till tränarposten i Fenerbahce.

47-årige Cocu är en gammal stor holländsk spelare som under sin aktiva tid spelade många år i bl.a. PSV Eindhoven samt Barcelona och spelade 101 landskamper för Hollands landslag. Efter att ha lagt fotbollsskorna på hyllan var han assisterande förbundskapten i Holland mellan 2008 till 2012 och var assisterande till Bert van Marwijk när Holland förlorade VM-finalen 2010 mot Spanien med 0-1 efter förlängning. 2012 skrev på han ett fyraårskontrakt med PSV. Som spelare vann han fyra ligatitlar med PSV och som tränare har han vunnit tre ligatitlar med klubben de fyra senaste säsongerna. Hans kontrakt med PSV går ut efter säsongen 2018/19 men kan lämna klubben redan nu.

Det skrivs att Cocu uppges vara positiv till en flytt till Fenerbahce och då nämns Dirk Kuyt som en av hans assisterande tränare. Kuyt spelade tre säsonger i Fenerbahce och är populär hos fansen.