Bakary Kone till Ankaragücü

Nykomlingen Ankaragücü har värvat den 30-årige rutinerade mittbacken Bakary Kone.

Kone (bilden ovan) som bl.a. har spelat fem säsonger i Lyon har skrivit på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år. Han spelade förra säsongen 28 matcher för Strasbourg i franska högsta ligan och ansluter på fri transfer. Förutom spel i Lyon och Strasbourg har han också spelat för Guingamp och Malaga. Är lagkapten i Burkina Faso där det blivit 78 landskamper.

Utöver Kone så har Ankaragücü också gjort klart med den 25-årige nigerianska anfallaren Lanre Kehinde (bilden nedan) som återvänder till klubben. Kehinde var på lån från Al-Fujairah SC i Förenade Arabemiraten förra säsongen och gjorde 7 mål samt 4 assist på 25 ligamatcher när Ankaragücü säkrade avancemang till Süper Lig. Säsongen innan var han på lån i Elazigspor även det andraligan och gjorde 8 mål på 16 ligamatcher. Han värvas från Al-Fujairah SC för en okänd summa pengar och har skrivit på ett treårskontrakt med huvudstadsklubben.