Besiktas har hittat sin nya mittback i Mexiko

Besiktas är mycket nära att göra klart med den 25-årige chilenske mittbacken Enzo Roco.

Både beIN Sports och NTV Spor rapporterar om att Roco kommer att anlända till Istanbul på torsdagskvällen. Han ska ha kommit överens om ett fyraårskontrakt med Besiktas som enligt NTV Spor har fått hjälp av Rocos landsman Gary Medel som spelar redan i klubben för att få övergången i hamn.

Roco som har spelat 19 landskamper för Chile kommer närmast från spel i Mexiko där han har spelat de två senaste säsongerna för Cruz Azul. Han har även spelat en säsong vardera för Elche och Espanyol i La Liga. På två säsonger i Spanien spelade han 65 av 76 ligamatcher. Dessförinnan spelade han många säsonger för Universidad Catolica i hemlandet.

Enligt NTV Spor kommer Besiktas inte att betala någon övergångssumma.