Engelskt bud på Younes Belhanda

TRT Spor skriver att ett engelskt lag har lagt bud på Galatasarays offensiva mittfältare Younes Belhanda.

Den engelska klubben uppges vara Crystal Palace och budet ska vara 6 miljoner Euro. Enligt TRT Spor är Galatasaray villiga att sälja för det priset för att ersätta honom med en ny spelare.

Galatasaray värvade Belhanda från Dynamo Kiev inför förra säsongen för 8 miljoner Euro och Belhanda skrev på ett fyraårskontrakt värt 3,35 miljoner Euro per år utan bonusar. Men efter ligaguldet vilket innebar spel i Champions League säsongen 2018/19 och över 25 tävlingsmatcher för klubben under en säsong gav Belhanda 750 000 Euro i bonus.

Hans höga lön ska enligt uppgifterna vara den största anledning till att klubben kan tänka sig att sälja.

Belhanda gjorde 3 mål och 8 assist på 30 ligamatcher förra säsongen.

Galatasaray uppges vilja ersätta Belhanda med Alanyaspors offensiva mittfältare Emre Akbaba, 25 år som gjorde en kanonsäsong förra året med 14 mål samt 10 assist på 32 ligamatcher och dessutom gjorde debut i det turkiska landslaget. Emre hade även en fin säsong året innan med 6 mål och 6 assist på 33 ligamatcher.

Galatasaray kan i dagsläget inte betala 5 miljoner Euro i övergångssumma som Alanyaspor vill ha för Emre pga ekonomiska restriktioner från UEFA men tanken är att klubben ska erbjuda ett bud nära det genom en försäljning av Belhanda.

Emres kontrakt med Alanyaspor går ut i juni nästa år.