Kari Arnason klar för Genclerbirligi

Sverige-bekantingen Kari Arnason har skrivit på för Genclerbirligi i turkiska andraligan.

Den 35-årige isländska mittbacken har skrivit på för ett år med Genclerbirligi som åkte ur Süper Lig förra säsongen och som inför den här säsongen har målsättningen att ta sig upp till högsta ligan igen. Arnason har tidigare under sin karriär spelat både för Djurgårdens IF  och Malmö FF. Han spelade i Djurgården 2005 samt 2006 och spelade i Malmö 2015 samt 2016. Han vann SM-guld och cuptiteln med Djurgården 2005 och SM-guld med Malmö 2016.

Han spelade förra säsongen i Aberdeen där det blev 25 tävlingsmatcher för honom. Det var hans andra sejour i klubben. I somras var han med i Islands VM-trupp och spelade de två första gruppspelsmatcherna mot Argentina och Nigeria. Han var även med i Islands trupp när landet nådde kvartsfinal i EM 2016. Totalt har det blivit 69 landskamper för Island och 5 mål.

Förutom spel i Djurgården, Malmö och Aberdeen har Arnason också spelat för Vikingur i Island, Århus och Esbjerg i Danmark, Plymouth och Rotherham i England samt Omonia i Cypern.

I maj tidigare i år skrev han på för Vikingur men väljer trots det att fortsätta karriären i Turkiet.