Konyaspor förlänger med landslagsmålvakten

Den 33-årige landslagsmålvakten Serkan Kirintili har förlängt kontraktet med Konyaspor. 

Serkan har varit given förstamålvakt i Konya sedan säsongen 2015/16 och det nya kontraktet gäller till efter säsongen 2019/20. På tre säsonger i Konya har han spelat 94 av 102 ligamatcher. Under tiden i Konya har han vunnit turkiska cupen, supercupen och spelat i Europa Leagues gruppspel de två senaste säsongerna.

Förra säsongen spelade han 33 ligamatcher (alla från start) och missade bara den sista matchen pga avstängning. Han höll nollan 10 gånger och var en av anledningarna till att Konyaspor säkrade kontraktet i Süper Lig. I bortamatchen mot Alanyaspor i februari hade han flest antal räddningar (13) av en målvakt i en match under säsongen, bl.a. räddade han en straffspark i viktiga 2-1 segern.

Med närmare 300 matcher i Süper Lig för Konyaspor, Caykur Rizespor, Ankaragücü och Adanaspor är Serkan en av ligans mest erfarna spelare. Han har varit given i landslagstruppen sedan Mircea Lucescu blev förbundskapten i augusti 2017 men har fått agera andramålvakt efter Volkan Babacan. När Volkan tackade nej till den senaste landslagssamlingen spelade Serkan alla matcherna mot Iran, Tunisien och Ryssland vilket är också hans enda tre landskamper.

***

Serkan Kirintili spelade tre säsonger (10/11, 11/12, 12/13) i Fenerbahce men fick aldrig någon speltid i ligan.