Officiellt: Nykomlingen värvar fyra spelare

Nykomlingen B.B. Erzurumspor har gjort klart med fyra nya spelare.

Büyüksehir Belediyespor Erzurumspor som gick från fjärdeligan (TFF 3. Lig) till högsta ligan (Spor Toto Süper Lig) på bara tre säsonger har gjort klart med fyra nya spelare inför sin första säsong någonsin i Süper Lig.

***

Den 29-årige bosniske målvakten Ibrahim Sehic (i mitten på bilden ovan) har skrivit på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år. Han kommer närmast Qarabag från Azerbajdzjan där han har spelat de fem senaste säsongerna. Innan flytten till Qarabag spelade han två säsonger för Mersin Idman Yurdu i Süper Lig. Har spelat 12 landskamper för Bosnien. Spelade alla matcher i Champions Leagues gruppspel förra säsongen då Qarabag mötte Chelsea, Roma och Atletico Madrid. Totalt har det blivit 47 matcher i Europa med Qarabag. 20 av de i Europa Leagues huvudturnering.

Den 31-årige mittfältaren Özer Hurmaci (till höger på bilden ovan) med spel i Ankaraspor, Keciörengücü, Fenerbahce, Kasimpasa, Trabzonspor, Akhisarspor och Osmanlispor bakom sig har skrivit på ett tvåårskontrakt. Han kommer närmast från Osmanlispor där kontraktet gick ut efter förra säsongen. Gjorde 1 mål och 2 assist på 19 ligamatcher förra säsongen. Var som ung en av Turkiets största talanger men utvecklingen blev aldrig så som många hoppades på. Har gjort 29 mål på 269 matcher i Süper Lig.

Den 26-årige yttermittfältaren Emrah Bassan (till vänster på bilden ovan) har skrivit på för ett år med option på ytterligare ett år. Han kommer närmast från Vitoria Setubal i portugisiska ligan. Har tidigare spelat för Fortuna Sittard i holländska ligan, Galatasaray, Caykur Rizespor och Antalyaspor och Pendikspor. Hade sina bästa säsonger i Antalyaspor där han bl.a. gjorde 5 mål och 2 assist på 20 matcher säsongen 2015/16. Värvades till Galatasaray men fick aldrig någon speltid i ligan och lånades ut till Rizespor samt Fortuna Sittard innan det blev en permanent övergång till Portugal.

Den 27-årige yttermittfältaren Gilles Christ Sunu (i mitten på bilden nedan) har skrivit på för två år. Han kommer närmast från spel i Angers i Ligue 1 där han har spelat de tre senaste säsongerna. Värvades till Arsenal 2007 när han var 16 år men fick aldrig någon plats i A-laget utan lånades istället ut till både Derby och Lorient. Blev sedan en permanent övergång till Lorient där han spelade i 3,5 säsonger. Har även spelat en halv säsong för Evian Thonon Gaillard. Har gjort 12 mål på 161 matcher i Ligue 1.