OFFICIELLT: Johannes Hopf lämnar Genclerbirligi för spel i Ankaragücü

Den svenske målvakten Johannes Hopf, 31 år har skrivit på ett treårskontrakt med Ankaragücü som är nykomlingar i Süper Lig nästa säsong.

Han lämnar därmed Genclerbirligi efter tre säsonger men stannar kvar i huvudstaden. Hopf hade två år kvar på kontraktet med “Gencler” men efter att klubben åkte ur Süper Lig förra säsongen var han fri att lämna.

Efter att ha värvats från Hammarby IF inför säsongen 2015/16 har Hopf varit en mycket uppskattad spelare i Genclerbirligi och var en av klubbens viktigaste spelare de senaste åren. Han har även blivit vald till säsongens spelare av fansen.

Under sina år i Genclerbirligi spelade han 94 av 102 ligamatcher, alla från start och höll nollan i 29 av matcherna. Säsongen 2016/17 höll han nollan 13 av 32 ligamatcher. Han spelade även 7 matcher i turkiska cupen.

Johannes Hopf om flytten till Ankaragücü:  “Jag är glad- och stolt över att ha blivit värvad till Ankaragücü. Ankaragücü är tillsammans med sina supportrar en stark klubb. Jag tycker om Ankara väldigt mycket och är mycket glad över att vara här. Jag är säker på att jag kommer att nå framgång med Ankaragücü.”

Hopf kommer att börja träna med Ankaragücü på lördagen.