Talangfull mittfältare på väg till Fenerbahce – har landat i Istanbul

Fenerbahce är på väg att göra klart med den 18-årige mittfältaren Ferdi Kadioglu.

Han landade tillsammans med sin familj och agent i Istanbul på fredagskvällen och enligt turkiska medier är han där för att göra klart med en övergång till Fenerbahce. Han spelar just nu för NEC Nijmegen i holländska andraligan och har ett kontrakt som går ut i juni 2021. I NEC gjorde han 7 mål och 12 assist på 34 ligamatcher förra säsongen. Och säsongen innan debuterade han i holländska högstaligan, Eredivisie som 16-åring och spelade totalt 27 ligamatcher under sin debutsäsong. Han gjorde då 4 mål och 3 assist när NEC åkte ned en division.

Ferdi som har spelat för Hollands ungdomslandslag i åldrarna U16, U17, U18 och U19 debuterade i det holländska U21-landslaget i maj tidigare i år som 18-åring.