Bekräftat: Giuliano lämnar Fenerbahce

Fenerbahces tränare Phillip Cocu bekräftade efter förlusten mot Yeni Malatyaspor ryktena om att Giuliano är på väg bort från klubben.

Tidigare under lördagen spreds det rykten på sociala medier om att Giuliano eventuellt var på väg bort från Fenerbahce efter att han börjat följa två brasilianska spelare i saudiska klubben Al-Nassr FC på sociala medier. Giuliano inledde matchen mot Yeni Malatyaspor på avbytarbänken och blev kvar där fram till slutsignalen.

Efter matchen bekräftade Cocu ryktena.

– Jag kunde inte säga något innan matchen men kan bekräfta det nu. Du hade rätt om Giuliano. Han kommer att lämna. Både klubben och han har accepterat budet som har lagts, sa Cocu till beIN Sports reporter efter matchen.

Även Fenerbahces vicepresident Semih Özsoy bekräftade efter matchen att Giuliano kommer att lämna för en klubb i Saudiarabien. Han nämnde inte namnet på den saudiska klubben men det är troligen Al-Nassr. Enligt vicepresidenten är det en bra övergång ur Fenerbahces synvinkel. I flera medier nämns det att övergångssumman blir 10 miljoner Euro.

Fenerbahce värvade Giuliano från Zenit för ett år sedan för 7 miljoner Euro. Han gjorde 14 mål och 5 assist på 30 ligamatcher under sin första säsong. Den här säsongen inledde han med att göra ett straffmål i ligapremiären mot Bursaspor.

Fenerbahce sålde tidigare i somras Giulianos landsman anfallaren Fernandao till Al-Wahda i Saudiarabien för 2,55 miljoner Euro.