Brasiliansk mittfältare klar för Fenerbahce

Fenerbahce har meddelat att klubben har gjort klart med den brasilianska mittfältaren Jailson från Gremio.

När Fenerbahce sålde Josef de Souza till saudiska Al-Ahli var det första gången på arton år som klubben inte hade någon brasiliansk spelare i truppen.

Men det varade inte länge. På torsdagen gjorde Fenerbahce klart med den 22-årige defensiva mittfältaren Jailson. I ett meddelande på officiella hemsidan skriver klubben att en överenskommelse om en permanent övergång har nåtts med både Gremio och Jailson som nu är på väg till Turkiet för att läkarundersökas och sedan skriva på kontraktet.

Det är i skrivande stund oklart hur långt kontraktet är och vad övergångssumman blir.

Jailson är inne på sin tredje säsong i Gremios A-lag och har totalt spelat 76 tävlingsmatcher för klubben. Under den pågående säsongen har han spelat i 14 av 21 ligamatcher i brasilianska Serie A. Förra året spelade han i 11 av 14 matcher när Gremio vann han Copa Libertadores (Sydamerikas Champions League). Har även en titel i Recopa Sudamericana (Sydamerikas supercup) och brasilianska cupen.