Bursaspor säljer mittback till Serie A

Den nigerianska VM-backen William Troost-Ekong, 24 år lämnar Bursaspor för spel i Italien.

Bursaspor värvade Troost-Ekong från den belgiska klubben Genk inför förra säsongen för 1,05 miljoner Euro. Troost-Ekong skrev på ett treårskontrakt men lämnar klubben efter en säsong. Han spelade 27 ligamatcher samt 4 cupmatcher förra säsongen och i premiäromgången den här säsongen gjorde han Bursaspors mål i förlustmatchen mot Fenerbahce.

Under onsdagen blev det klart att Troost-Ekong lämnar Turkiet för spel i Italien där Udinese blir ny klubbadress. Bursaspor meddelar på sin officiella hemsida om att övergångssumman är på 3,3 miljoner Euro.

Troost-Ekong spelade alla minuter för Nigeria i VM i Ryssland tidigare i sommar när landet åkte ut i gruppspelet. Totalt har det blivit 24 A-landskamper.

Därmed har båda Bursaspors ordinarie mittbackar från förra säsongen lämnat klubben då Titi tidigare blev klar för Göztepe.