Fenerbahce ute efter Manchester Citys mittback

Fenerbahce är inte klara på transfermarknaden.

Enligt turkiska Hürriyets sportsektion, Spor Arena, så ska Fenerbahce ha gjort Eliaquim Mangala till sin prioriterade back. Damien Comolli som har bra kontakter i England ska nu göra allt för att hämta in den franske mittbacken från Manchester City. Engelska lag kan inte längre registrera spelare för ligan framtill att deras transferfönster öppnar i januari igen men i och med att Mangala inte är förstahandsvalet så är det troligt att klubben kan tänka sig släppa den 27-årige försvararen till Fenerbahce.

Det handlar i första hand om ett låneavtal för Mangala men frågan är hur troligt är detta med tanke på fransmannens kontrakt går ut nästa år med Manchester City. Utöver Mangala så finns även Martins Indi (Stoke City), Kara Mbodj (Anderlecht) och Mateo Mussachio (AC Milan) på listan.

Fenerbahce har haft en lite trög sommar vad gäller nyförvärv på fotbollssidan och under slutet av juli bekräftade presidenten Ali Koc att klubbens skuld är 621 miljoner euro. Fenerbahce var intresserade av spelare som Jack Wilshere, Yerry Mina, Alexandre Lacazette och Bas Dost men inte lyckats värva någon av dem. Wilshere blev klar för West Ham, Mina för Everton medan Lacazette blev kvar i Arsenal och Bas Dost är fortfarande i tvist med Sporting CP.

Hittills har Fenerbahce gjort klart med Andre Ayew och Islam Slimani på lån från Swansea respektive Leicester. Samtidigt har man värvat unga turkiska spelare som Ferdi Kadioglu och Altinordu-talangerna Berke Özer och Baris Alici medan lagkaptenen Volkan Demirel har förlängt kontraktet.