VIDEO: Galatasaray vände och vann ligapremiären mot Ankaragücü

De regerande ligamästarna Galatasaray vände och vann ligapremiären mot Ankaragücü.

Det var nästintill fullsatta läktare på Osmanli stadion i Ankara på fredagskvällen när Ankaragücü som gjorde comeback i Süper Lig efter sex år tog emot de regerande ligamästarna Galatasaray.

I hemmalaget fanns Johannes Hopf och Moestafa El Kabir med från start. I övrigt var det hela åtta nyförvärv i Ankaragücüs startelva. I Galatasaray valde Fatih Terim att göra fyra ändringar i startelvan efter förlusten mot Akhisarspor i supercupen. Mariano var tillbaka efter avstängning istället för Martin Linnes. Och i anfallet petades tre av klubbens största stjärnor Sofiane Feghouli, Younes Belhanda och Bafetimbi Gomis som tillsammans gjorde mer än hälften av lagets mål i ligan förra säsongen.

Hemmalaget fick en drömstart i matchen när El Kabir gjorde ledningsmålet i den sjunde minuten. El Kabir har nu gjort mål för tre olika klubbar i Süper Lig. Tidigare hade han även gjort mål för Genclerbirligi och Antalyaspor.

Galatasaray kom igen och kvitterade i den 22a minuten genom Serdar Aziz som nickade in bollen i mål på en hörna.

Galatasaray skulle också ta ledningen i matchen innan den första halvleken var över. I den 30e minuten Mariano slog ett inlägg från högerkanten som Ankaragücüs nyförvärv Bakary Kone utan någon motståndare i närheten nickade mycket snyggt i eget mål.

Ankaragücü och El Kabir kvitterade i den 37e minuten. Det trodde de flesta iallafall men målet dömdes bort för offside.

Det såg ut att inte bli några mål i den andra halvleken men Eren Derdiyok som för dagen spelade på topp istället för Gomis satte slutresultatet till 3-1 på tilläggstid efter en passning från Younes Belhanda.

Fatih Terim bytte i matchens slutminuter in både Feghouli och Belhanda men Gomis som fick mycket kritik efter supercupen var kvar på avbytarbänken hela matchen.

Vi hälsar Ankaragücü välkommen tillbaka till Süper Lig och Galatasaray inledde säsongen med tre poäng utan att imponera.

Noterbart var att gräsmattan på Osmanli stadion var i bedrövligt skick. Tre lag ska spela på arenan under första halvan av säsongen fram till att den nya arenan i Ankara blir färdigbyggd. Förutom Ankaragücü ska även Osmanlispor och Genclerbirligi i andraligan använda sig av arenan. Efter nyår är det tänkt att den nya arenan i Ankara ska vara färdig där Ankaragücü och Genclerbirligi kommer att spela.