Islam Slimani har anlänt till Istanbul – på väg till Fenerbahce

Den 30-årige algeriske landslagsanfallaren Islam Slimani anlände sent på fredagskvällen till Istanbul.

Baserad på tidigare uppgifter är han i Turkiet för att slutföra en övergång till Fenerbahce. Slimani hämtades upp av Fenerbahce-sportchefen Damien Comollis medarbetare på flygplatsen i Istanbul.

Det rör sig om ett lån och efter de sista förhandlingarna mellan parterna förväntas övergången bli officiell vilken dag som helst.

Slimani som har gjort 26 mål på 58 landskamper för Algeriet värvades till portugisiska Sporting inför säsongen 2013/14 från den algeriska klubben CR Belouizdad för 300 000 Euro. Efter att ha öst in mål för Sporting i tre säsonger, totalt 57 mål på 111 tävlingsmatcher, såldes han till Leicester tre år senare för 30,5 miljoner Euro. Säsongen 2015/16 vann han skytteligan i portugisiska ligan med 27 mål på 33 matcher vilket fick Leicester att öppna upp plånboken efter säsongen.

Men tiden i Leicester har inte gått lika bra som i Sporting för Slimani. Första säsongen i England gjorde han 7 mål på 23 matcher i Premier League och 1 mål på 5 matcher i Champions League. Förra säsongen gjorde han 1 mål på 12 matcher i ligaspelet innan han lånades ut till Newcastle i januari tidigare i år men där blev bara 4 matcher och inget mål.

Om nu Slimani bli klar för Fenerbahce missar han returmötet mot Benfica i tredje kvalomgången till Champions Leagues gruppspel men han har tidigare under sin karriär gjort fyra mål mot det portugisiska laget.