Officiellt: Serdar Gürler klar för Huesca

Nykomlingen i La Liga Huesca har slutfört övergången av Turkiets landslagsmittfältare Serdar Gürler.

På tisdagen meddelade Huesca som gör sin allra första säsong i Spaniens högstaliga att Serdar har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben. Enligt uppgifterna hamnar övergångssumman på 2,5 miljoner Euro.

Serdar, 26 år spelade förra säsongen för Osmanlispor där han gjorde 12 mål och 5 assist på 29 ligamatcher när klubben åkte ur högstaligan. Säsongen innan gjorde han 13 mål på 31 ligamatcher för Genclerbirligi. 25 mål på 60 ligamatcher som yttermittfältare. Totalt har det blivit 34 mål på 143 matcher i turkiska ligan.

Serdar är född och uppvuxen i Frankrike och har Sochaux som moderklubb. Innan flytten till Süper Lig säsongen 2012/13 debuterade han för Sochaux A-lag i Ligue 1. Han har spelat för 5 olika klubbar i Süper Lig. Det började med Elazigspor i två säsonger, sedan Trabzonspor en halvsäsong, Kayseri Erciyesspor en halvsäsong, Genclerbirligi i två säsonger och nu senast en säsong i Osmanlispor.