Proffskollen: La Liga drar igång ikväll

Ikväll drar den spanska ligan La Liga igång.

Från Turkiet finns det fyra spelare med i ligan varav två stycken förväntas göra sina debuter.

I somras värvade Celta Vigo in Okay Yokuslu från Trabzonspor. Okay köptes loss för sex miljoner euro och är nu lagkamrat med en annan turkisk spelare, Emre Mor.

Emre Mor har redan haft ett år i La Liga men det har blivit mer ett år där han har fått vänja sig vid den spanska kulturen och miljön. Emre hade stora skadebekymmer och missade totalt åtta matcher i ligan för Celta Vigo. Förra säsongen blev det 23 matcher med ett mål och två assists, en statistik som Emre Mor kommer ha i sikte att förbättra denna säsongen och förtroendet från ledningen finns då klubben vägrade att sälja mittfältaren i somras. Emre kom till Celta Vigo från Dortmund förra året för en summa lite mer än 13 miljoner euro.

Enes Ünal köptes till Villareal för 14 miljoner euro efter att ha gjort succé i Twente och den holländska ligan. I Spanien har han både varit utlånad till Levante men även hunnit spela en hel del för Villareal. Förra säsongen blev det total 30 matcher i La Liga och sex mål samt tre assists.

Förutom Okay Yokuslu så kommer även Serdar Gürler att göra sin debut i La Liga. Serdar värvades in till nykomlingarna Huesca från Osmanlispor för en summa på 2,5 miljoner euro. Serdar som är högerytter men som även kan lira på andra positioner i offensiven gjorde 12 mål och 5 assist på 29 matcher för Osmanlispor den senaste säsongen.

Första omgången av La Liga för de turkiska spelarna:

18:e augusti
Celta Vigo – Espanyol
Villareal – Real Sociedad

19:e augusti
Eibar – Huesca