Samuel Eto’o har gjort klart med en ny klubb

Samuel Eto’o lämnar Turkiet för spel i Qatar. 

Den kamerunske anfallaren avbröt tidigare i somras sitt kontrakt med Konyaspor och har nu skrivit på för Qatar Sports Club. Klubben meddelar att Eto’o kommer presenteras vid tisdagskvällen.

Samuel Eto’o och hans karriär i Turkiet: 

Eto’o hade representerat klubbar som Real Madrid, Barcelona och Inter där han mäktade stora framgångar och spelade även i bland annat Chelsea och Everton innan Antalyaspor värvade Samuel Eto’o från Sampdoria 2015.

Eto’o gjorde succé i Süper Lig. I sin första säsong gjorde han 20 mål och 6 assist på 31 ligamatcher för Antalyaspor. Följande säsong blev det 18 mål och 5 assist på 30 ligamatcher. I hans sista säsong spelade han 15 matcher för Antalyaspor och gjorde 6 mål och 3 assist innan han lämnade för Konyaspor i vintras, där blev det också 6 mål med 1 assist på 13 matcher. Eto’o var en av spelarna som såg till att Konyaspor klarade kontraktet förra säsongen.

Fenerbahce ville länge ha anfallaren efter hans succé i Antalyaspor men en flytt blev aldrig av. Den 37-årige anfallaren gjorde totalt 50 mål på 89 ligamatcher i Süper Lig.