OFFICIELLT: Konyaspor bryter kontraktet med Samuel Eto’o! *UPPDATERAD #2*

beIN Sports rapporterar om att Konyaspor har bestämt sig för att bryta kontraktet med anfallsstjärnan Samuel Eto’o.

Konyaspor värvade Eto’o från Antalyaspor i januari tidigare i år då han presenterades i ett videoklipp inspirerad av TV-serien Game of Thrones. Han gjorde 6 mål på 13 ligamatcher och var högst delaktig i när Konyaspor säkrade kontraktet i Süper Lig. Totalt blev det 12 mål på 28 ligamatcher för Eto’o förra säsongen.

Samuel Eto’o som har hunnit bli 37 år gammal och vunnit Champions League tre gånger samt blivit ligamästare i Spanien och Italien har under sina tre säsonger i Süper Lig gjort 50 mål på 89 matcher.

Eto’o har varit med på Konysapors försäsongsträning inför den nya säsongen men för någon dag sedan rapporterades det om att han hade lämnat klubbens försäsongsläger. Då nämndes även att en flytt till Bursaspor var aktuell.

Hans kontrakt med Konyaspor skulle ha gått i juni 2020.

UPPDATERING:
Både beIN Sports och NTV Spor rapporterar att Konyaspor nu har brutit kontraktet med Eto’o.

Enligt NTV Spor kom parterna överens om att bryta kontraktet och att Konyaspor ska betala 1 miljon Euro till Eto’o.

UPPDATERING #2:
Konyaspor har nu meddelat på sin officiella hemsida om att klubben har efter en tids förhandlingar gemensamt kommit överens med Eto’o om att bryta hans kontrakt. Klubben tackar honom för hans tid i klubben och önskar honom lycka till i framtiden.

Klubben har också publicerat en avskedsvideo på sin officiella Twitter-konto.