Serdar Gürler på väg till Spanien

Turkiet är på väg att få ytterligare en utlandsproffs.

Enes Ünal, Emre Mor och Okay Yokuslu kan få sällskap av Serdar Gürler i La Liga.

Enligt flera medier är Serdar mycket nära en övergång till nykomlingen Huesca som gör sin allra första säsong i högsta ligan. Huesca och Osmanlispor sägs vara överens om en övergångssumma på 3 miljoner Euro och att övergången kommer att bli officiell vilken dag som helst.

26-årige Serdar är född och uppvuxen i Frankrike och har Sochaux som moderklubb. Innan flytten till Süper Lig säsongen 2012/13 debuterade han för Sochaux A-lag i Ligue 1. Han har spelat för 5 olika klubbar i Süper Lig. Det började med Elazigspor i två säsonger, sedan Trabzonspor en halvsäsong, Kayseri Erciyesspor en halvsäsong, Genclerbirligi i två säsonger och nu senast en säsong i Osmanlispor.

Serdar har gjort 34 mål på 143 matcher i turkiska ligan. Förra säsongen gjorde han 12 mål och 5 assist på 29 ligamatcher när Osmanlispor åkte ur ligan. Efter hans fina insats under säsongen fick han en plats i Turkiets senaste landslagstrupp inför landskamperna mot Iran, Tunisien och Ryssland där han fick speltid i två av matcherna.