Sofiane Feghouli på väg bort från Galatasaray

TRT Spor skriver att den saudiska klubben Al-Hilal har lagt ett bud på Sofiane Feghouli.

28-årige Feghouli spelade supercupen när Galatasaray förlorade mot Akhisarspor. Därefter har han varit utanför startelvan i ligans två inledande matcher. I ligapremiären mot Ankaragücü gjorde han ett kort inhopp och i den senaste matchen mot Göztepe blev det ingen speltid alls för honom. Tränaren Fatih Terim har istället gett Sinan Gümüs chansen och med värvningen av Emre Akbaba har Galatasaray ytterligare ett alternativ på yttermittfältarna. Det kan öppna upp för att Feghouli lämnar klubben.

Enligt TRT Spor är Feghouli en av spelarna Galatasaray kan tänka sig att sälja och att den saudiska klubben Al-Hilal ska ha lagt ett bud på 13 miljoner Euro. TRT Spor skriver vidare att Feghoulis agent Habib Antar vill ha 5,5 miljoner Euro per år i lön för sin spelare.

Galatasaray värvade Feghouli från West Ham förra året för 4,25 miljoner Euro och han skrev på ett femårskontrakt värt 3,85 miljoner Euro per år. Utöver den fasta lönen fick han 150 000 Euro i bonus för att ha spelat 20 tävlingsmatcher under en säsong, 200 000 Dollar för att Galatasaray kvalificerade sig för gruppspelet i Champions League och ytterligare 375 000 Euro baserad på antalet poäng Galatasaray fick i ligaspelet. Bonussystemet i Feghoulis kontrakt ser ut likadan varje år. Läs mer om det här.

Feghouli gjorde 6 mål och 9 assist på 27 ligamatcher när Galatasaray vann ligaguld förra säsongen.