VIDEO: Antalyaspor bröt Besiktas fantastiska hemmasvit

Antalyaspor besegrade Besiktas med 3-2 på bortaplan och bröt Besiktas fantastiska hemmasvit i ligan.

Besiktas hade fram till matchen mot Antalyaspor spelat 45 hemmamatcher i ligan utan att förlora. Det hade blivit 38 segrar och 7 oavgjorda. Senast laget hade förlorat en match på hemmaplan var den 29e november 2015 mot Akhisarspor. Den matchen spelades på Basaksehir Fatih Terim-stadion under tiden Vodafone Park byggdes. På Vodafone Park hade Besiktas aldrig förlorat i ligan. Där hade det blivit 31 segrar och 7 oavgjorda sedan arenan invigdes i april 2016 varav 12 raka segrar.

Antalyaspor hade fram till söndagens seger spelat sex raka bortamatcher mot Besiktas utan att göra mål och hade bara gjort tre mål på de elva senaste bortamatcherna. Nu gjorde laget tre mål i en och samma match. Dessutom hade laget inte besegrat Besiktas på bortaplan sedan 3e maj 1998 då det blev 1-0 på Inönü stadion. Han som tränade Antalyaspor då var Senol Günes Besiktas nuvarande tränare.

Stor matchhjälte för Antalyaspor blev anfallaren Souleyman Doukara som gjorde två mål och en assist.

I Besiktas gjorde den 20-årige målvakten Utku Yuvakuran debut i Süper Lig och han kunde ha fått en roligare debut även om han inte kan belastas för något av målen.

Antalyaspor tog ledningen i matchen i den 20e minuten när Doukara i en misstänkt offsideposition gjorde mål. I den 25e minuten utökade Doukara Antalyaspors ledning när han stod på rätt plats vid rätt tillfälle. Hakan Özmert sköt ett skott som styrdes i mål via Doukaras rygg. Alvaro Negredo gjorde 1-2 med en nick utanför straffområdet och Yekta Kurtulus fastställde halvtidsresultatet till 3-1 efter att ha gjort mål från nära håll.

I den andra halvleken satsade Besiktas fullfart framåt och reducerade i den 56e minuten när Pepe nickade in Ricardo Quaresmas mål. Besiktas skapade därefter hårt tryck på Antalyaspor som lyckades hålla undan. Om det inte var en storspelande Ruud Boffin i målet som stod i vägen var det målramen som stoppade Pepe från att göra sitt andra mål för kvällen.

Domaren blåste av matchen efter sju minuters tilläggstid och skrällen var ett faktum. Antalyaspor hade brutit Besiktas obesegrade hemmasvit i ligan på 45 matcher och lyckats vinna igen på bortaplan mot Besiktas efter över tjugo år.

Besiktas har 6 poäng efter tre omgångar och Antalyaspor har 4 poäng.