VIDEO: Fenerbahce besegrade Bursaspor

Fenerbahce vann sin ligapremiär mot Bursaspor med 2-1 på hemmaplan.

39 920 åskådare fanns på plats på Ülker Stadion på lördagskvällen när Fenerbahce inledde ligasäsongen med att ta tre poäng.

Men det var gästerna som tog ledningen i den 16e minuten när Nigerias VM-back William Troost-Ekong nickade in en hörna.

Ledningen höll sig dock inte länge då Fenerbahce kvitterade i den 23e minuten. Mehmet Topal fälldes på linjen till straffområdet och domaren Halil Umut Meler pekade på straffpunkten. Efter samtal med VAR-domaren beslöt Halil Umut Meler att gå vidare med beslutet utan att själv kolla på situationen. Brassen Giuliano klev fram och kvitterade för Fenerbahce.

Och i den 30e minuten tog Fenerbahce ledningen i matchen även den här gången gjordes målet av en brassen. Baris Alici vann en duell utanför straffområdet, Giuliano slog inlägg till Roberto Soldado som nickade bollen till Josef de Souza som gjorde mål. 2-1 blev också halvtidsresultatet.

Det blev inga mål i den andra halvleken och Fenerbahce vann matchen med 2-1. Det var lagets nionde raka seger i Süper Lig då laget avslutade förra säsongen med åtta raka segrar.

Fenerbahces nyförvärv Andre Ayew hade två bra målchanser i den andra halvleken men lyckades inte göra mål.

Domaren dömde straffspark till Bursaspor i den 55e minuten men straffsparken dömdes bort efter samtal med VAR-domaren pga offside på en Bursa-spelare ett par sekunder innan.

Bursaspor ville ha en straffspark på tilläggstid av matchen efter att bollen tagit på Martin Skrtels arm efter att han krockat med Volkan Demirel men domaren valde att inte döma straffspark efter att ha tittat på situationen genom att använda sig av VAR.