VIDEO: Henry Onyekuru matchhjälte för Galatasaray

Lånet från Everton Henry Onyekuru blev stor matchhjälte när Galatasaray vann sin andra raka seger i ligan efter att ha besegrat Göztepe på hemmaplan.

35 000 åskådare befann sig på plats på Türk Telekom stadion på söndagskvällen när Galatasaray spelade hemmapremiär mot Göztepe.

Gästerna kom till spel utan tre avstängda ordinarie spelare: målvakten Beto samt centralmittfältarna Andre Castro och Andre Poko. Castro och Poko fick rött kort i ligapremiären mot Yeni Malatyaspor medan Beto blev avstängd i efterhand. Den tidigare AIK-spelaren Celso Borges gjorde debut för Göztepe och spelade hela matchen.

I Galatasaray saknades Gerry Rodrigues pga skada. Dessutom fick både Bafetimbi Gomis och Sofiane Feghouli precis som i ligapremiären inleda matchen på bänken. Younes Belhanda var dock tillbaka i startelvan pga Rodrigues frånvaro.

Matchens enda mål kom i den 42a minuten efter ett samarbete mellan Fernando och Henry Onyekuru. Fernando spelade fram Onyekuru som gjorde ett klassmål. Hans första tävlingsmål i Galatasaray-tröjan.

På turkiska

På engelska

I inledningen av den andra halvleken hade Maicon som gjorde ett mycket snyggt frisparksmål mot just Göztepe på hemmaplan förra säsongen ett bra frisparksläge men hans skott gick ovanför ribban.

Göztepes bästa målchans hade Tayfur Bingöl men hans nick efter en hörna stoppades av ribban.

Galatasaray hade bud på flera mål i slutet av matchen bl.a. genom nyförvärvet Emre Akbaba som gjorde sin debut för laget men slutresultatet blev 1-0. Galatasaray följde upp segern mot Ankaragücü i ligapremiären och vann sin andra raka seger medan Göztepe har inlett säsongen med två raka förluster efter att ha förlorat mot Yeni Malatyaspor i ligapremiären.