Aziz Behich lämnar Bursaspor – klar för PSV Eindhoven

Aziz Behich lämnar Bursaspor för spel i PSV Eindhoven.

Det har varit på gång en tid och blev klart på fredagen. Den 27-årige vänsterbacken Aziz Behich lämnar Bursaspor efter fem år och fortsätter karriären i PSV Eindhoven där det väntar Champions Leagues spel under säsongen.

Inga officiella övergångssummor har nämnts men det har tidigare rapporterats om 4 miljoner Euro. Aziz Behichs kontrakt med PSV sträcker sig över fyra säsonger till juni 2022.

Aziz värvades till Bursaspor i februari 2013 från Melbourne City. Efter ett halvår i Turkiet lånades han tillbaka till Melbourne City och när han återvände inför säsongen 2014/15 tog han en startplats till vänster i Bursaspors backlinje och har varit ordinarie sedan dess. Det har totalt blivit 144 tävlingsmatcher varav 122 matcher i Süper Lig i Bursaspor.

Aziz som är född och uppvuxen i Australien har turkcypriotisk bakgrund. Han har spelat 26 landskamper för Australien och spelade samtliga minuter i fotbolls-VM i Ryssland där Australien åkte ut i gruppspelet.