Boateng stöttar Özil – sågar landslagsspelarna i Tyskland

Jerome Boateng till vardags i Bayern Munchen och försvarare för det tyska landslaget har återigen gått ut och stöttat Özil efter rasistattackerna i sommarens VM och den grundlösa kritiken som spelaren fått ta emot av tysk media och personer inom Tysklands fotbollsförbund samt politik efter insatserna i VM.

När Özil tackade för sig var Jerome Boateng en av få tyska spelare som tackade Özil för hans tid i landslaget. Utöver Boateng var det bland annat Antontio Rudiger och förre landslagsspelaren Lukasz Podolski.

Flertalet tyska spelare har vänt sig emot Özil efter spelarens uttalanden om anledningarna till varför han slutar i det tyska landslaget. Manuel Neuer har kritiserat Özil för att inte ha spelat med stolthet för Tyskland, Toni Kroos sade att Özils uttalanden om att det förekommer rasism inom förbundet var ”skitsnack” och Thomas Muller sade att rasism inte finns inom fotbollen och tysk fotboll.

Jerome Boateng med ghanska rötter säger att det var få landslagsspelare som gratulerade och tackade Özil när han valde att sluta i landsalget. Boateng sågar de tyska spelarna som inte har gjort det:

– Vart var alla lagkamraterna som inte tackade Mesut? Tydligen så vågade de inte ge några kommentarer för att det inte skulle gillas av de tyska fansen, sade Boateng till Suddeutsche Zeitung.

Boateng säger även att det tyska folket är skyldiga Özil en tacksamhet:

Det handlar inte om fotot (bilden med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan). Det handlar om en stor fotbollsspelare som har vunnit VM med oss och har gjort många landslagsfotboll och som har förändrat tysk fotboll en del. En nummer tio med invandrarbakgrund. Ni måste tacka honom. Det är synd att det fick ett sådant här slut och att han inte tackas.

Özil vann VM 2014 med Tyskland och tog VM-brons 2010. 2009 vann U21-EM med Tyskland i Sverige och har i samtliga turneringar varit landslagets en av de bäst presterande spelarna.

2011, 2012, 2013, 2015 & 2016 utsågs han till landslagets bäste spelare.

Mesut Özil spelade 92 landskamper för Tyskland och gjorde 23 mål.

Läs mer om Özil och hans avslutande i det tyska landslaget här.