Eljif Elmas efter sitt första mål i Fenerbahce

Eljif Elmas, 18 år gjorde sitt första mål i Fenerbahce-tröjan och blev stor matchhjälte när laget besegrade Konyaspor på bortaplan.

Elmas blev inbytt i den 61a minuten och sex minuter senare gjorde han matchens enda mål efter ett mycket snyggt förarbete av Yassine Benzia som stod för en assist i sin första match i Fenerbahce.

– Det var en laginsats som låg bakom segern. Jag är mycket glad för att jag gjorde mål men är ännu gladare för att laget vann, sa Eljif Elmas efter matchen.

Och fortsatte:

– Det finns inte så mycket tid men vi ska göra allt vi kan för att vinna de kommande svåra matcherna. Vi har flera nya spelare i laget och det kommer att ta tid att spela ihop sig

Om att få inleda matchen på bänken:

– Det spelar ingen roll för min del. Det viktigaste är att laget vinner. Om laget vinner blir jag mycket glad.

***

Eljif Elmas värvades till Fenerbahce inför förra säsongen men det blev bara sju tävlingsmatcher för honom varav fem kortare inhopp i ligan. Den här säsongen har han redan spelat fem matcher i ligan och två matcher i Europa-spelet. Hans namn betyder diamant på turkiska och efter målet mot Konyaspor blev han den yngsta målskytten i Fenerbahce på över tio år. Han är redan ordinarie i Makedoniens landslag och spelade U21-EM som 17-åring. En stor talang som kan gå en ljus framtid till mötes…