EM-kval U21: Sverige – Turkiet 0-1

En andra match i rad mellan Sverige och Turkiet spelades under tisdagen, denna gången i Helsingborg och denna gången var det U21-landslagen. Turkiets U21-landslag drog det längsta strået och vann med 1-0 efter mål av Kubilay Kanatsizkus.

Det var en jämn fotbollsmatch där Sverige hade ett mer övertag, dock stod Turkiet upp bra och flera av spelarna stod för individuellt bra insatser. Fenerbahces Baris Alici var vindsnabb på kanten och i anfallet var Kubilay i målform. I matchens 32:a minut klev han fram och satte 1-0 för gästerna efter att målvakten i Sverige inte lyckats få tag på bollen på ett inlägg från högerkanten. Kubilay hade öppet mål och satte dit matchens första och enda mål.

I andra halvlek var det Sverige för det mesta som pressade på och kämpade för ett mål. Det turkiska försvaret med Merih Demiral som rensade undan och lät inte svenskarna komma till några bra avslut. Sverige ägde mycket boll men hade svårt att skapa farliga målchanser och Turkiet såg till att åka hem med tre poäng.

Sverige: 1-Dahlberg, 2-Wahlqivst, 5-Andersson, 3-Dagerstal, 4-Brorsson, 6- Levi (min. 60, #16-Rakip), 7-Svanberg, 8- Ssewankambo (min. 66 #17-Larsson), 9-Saletros, 10- Isak, 11-Asoro

Turkiet: 12-Uğurcan Çakır, 4-Adil Demirbağ, 5-Merih Demiral, 6-Dorukhan Toköz, 18-Abdurrahim Dursun, 15-Deniz Hümmet, 21-Berkay Özcan, 7-Barış Alıcı (min. 63 #10-Orkan Çınar), 20-Muhayer Oktay (min. 89 #2-Yıldırım Mert Çetin), 13-Melih Okutan, 9-Kubilay Kanatsızkuş (min. 81 #8-Atakan Rıdvan Çankaya)

Turkiets U21 har ingen chans att ta sig vidare men kliver upp på en tredje plats och 11 poäng, i sin sista match möter landslaget Ungern. Sverige är klara för minst playoff och kommer göra upp med Belgien om direktplatsen i den sista matchen som återstår av kvalspelet.

Turkiet vinner för andra dagen och matchen i rad i Sverige. Igår möttes A-landslagen och Turkiet vann med 3-2 i den matchen efter en sen vändning.