Galatasarays motståndare i Champions League: Lokomotiv Moskva

På tisdag tar Galatasaray emot Lokomotiv Moskva när de gör comeback i turneringen efter tre säsongers frånvaro. 

Första motståndet blir de ryska mästarna Lokomotiv Moskva som kommer till Türk Telekom-stadion.

De ryska mästarna har varit med tre gånger i Champions League: 2001/2002, 2002/2003 & 2003/2004, tre säsonger i rad varav det bästa resultatet i turneringen kom den sista säsongen när man tog sig till åttondelsfinaler. Lokomotiv Moskva har vunnit sju, spelat oavgjort fem och förlorat fjorton matcher i Champions League, på dessa 26 matcher har de gjort 26 mål och släppt in 35 mål.

Motståndarna har fått en trög start på säsongen i Ryssland. På de inledande sju matcherna har laget enbart lyckats ta två vinster, spelat oavgjort tre gånger och förlorat två gånger. Med 9 poäng så ligger laget på en 10:e plats i ligan som består av totalt 16 lag. Laget har noll i målskillnad med tanke på att de har släppt in fem och gjort fem mål framåt. Målskyttarna har varit den förre Besiktas-mittfältaren Manuel Fernandes och följande spelare: Grzegorz Krychowiak, Maciej Rybus, Fedor Smolov och Anton Miranchuk.

De ryska mästarnas lag värderas till 110 miljoner euro gentemot de turkiska mästarna Galatasarays trupp som värderas till 96,6 miljoner euro enligt Transfermarkt. Den mest värdefullaste spelaren för Moskva-laget är den polske mittfältaren Grzegorz Krychowiak som värderas till 18 miljoner euro.

I truppen har Lokomotiv Moskva ett par intressanta namn. I somras värvades den tyske försvararen Benedikt Höwedes från Schalke 04 (som också spelar i samma grupp) samtidigt som ryska landslagets anfallare, Fedor Smolov, blev också klar i somras för mästarna. Däremot är Smolov avstängd inför Galatasaray-matchen och kommer missa den första matchen av gruppspelet. Utöver de två nya transfers som klubben har gjort i somras så spelar den förre Besiktas-spelaren Manuel Fernandes i klubben med de ryska bröderna Anton och Aleksei Miranchuk, kroatiske Vedran Corluka  och även den peruanske yttern Jefferson Farfan. I anfallet finns den portugisiske landslagsspelaren Eder. Laget tränas av ryske Yuri Semin.

Lokomotiv Moskvas Champions League-trupp:

Målvakter: Guilherme Alvim Marinato, Nikita Medvedev, Anton Kochenkov

Försvarare: Bryan Idowu, Benedikt Höwedes, Vedran Corluka, Taras Mikhalik, Boris Rotenberg, Maciej Rybus, Solomon Kverkvelia

Mittfältare: Manuel Fernandes, Dmitri Barinov, Grzegorz Krychowiak, Jefferson Farfan, Anton Miranchuk, Aleksandr Kolomeytsev, Vladislav Ignatyev, Dmitri Tarasov, Igor Denisov, Aleksei Miranchuk

Anfallare: Fedor Smolov, Ederzito Antonio Macedo Lopes (Eder), Rifat Zhemaletdinov