Joachim Löw ville träffa Özil – blev portad från Arsenals träningsanläggning

Joachim Löw och Olivier Bierhoff som leder det tyska landslaget ska enligt uppgifter ha åkt till London och till Arsenals träningsanläggning för att kunna träffa Mesut Özil som i somras slutade i Tysklands landslag

I samband med FIFA-galan i London så ska Löw och Bierhoff planerat ett besök på Arsenals träningsanläggning för en träff med landslagsspelarna Shkodran Mustafi och Bernd Leno men framförallt velat reda ut saker och förbättra relationen med Özil.

Dock så blev de portade från hela träningsanläggningen av Arsenals manager Unai Emery när de ville prata med Özil efter ett träningspass. De ska ha blivit skickade tillbaka redan vid entrén. Till tyska Bild sade Oliver Bierhoff i efterhand:

– Vi önskar att vi kunde ha snackat med Mesut men vi får acceptera att han i nuläget inte vill träffa oss och ha den här diskussionen.

Özil slutade under speciella förhållanden då han bland annat riktade skarp kritik mot Tysklands fotbollsförbund och i synnerhet fotbollsförbundets president Grindel och anledningen till varför han valde att sluta var bland annat rasismen och att han har målats upp som syndabocken för de dåliga resultaten. Özil sade bland annat att i Grindels ögon är han en tysk när han vinner och en invandrare när han förlorar. Grindel har senare medgett att han ångrat sig hur allting har utvecklats.

I samband med att Özil lämnade landslaget så sade Joachim Löw inte något förutom att rasistanklagelserna var överdrivna. I veckan gick Jerome Boateng ut och kritiserade Tyskland och en del tyska spelarna som inte tackat Özil för hans tid i landslaget.