Landslaget har anlänt till Trabzon – första landslagsmatchen på sju år

Matchen mot Ryssland i UEFA Nations League kommer att spelas i Trabzon och idag anlände truppen till staden. Fredagens match kommer vara den första officiella tävlingsmatchen för landslaget på 14 år i staden. Senast det spelades en landslagsmatch i Trabzon var 2011 när Turkiet mötte Sydkorea i en vänskapsmatch. Den matchen slutade 0-0.

Senast det spelades en officiell tävlingsmatch i Trabzon var i VM-kvalet mot Georgien 2004 och den matchen slutade 1-1 där Fatih Tekke gjorde Turkiets mål.

Senol Günes-stadion är hemmaarena för Trabzonspor och klubbens president, Hayrettin Hacısalihoğlu, är väldigt glad över att landslaget efter många år kommer tillbaka till staden och kommer att spela på arenan:

– Vi har tagit emot och fått se landslaget spela ett par gånger på Hüseyin Avni Aker-stadion (Trabzonspors gamla arena) men detta är första gången som landslaget kommer till vår nya arena. Folket i Trabzon har alltid stått vid landslagets sida och även denna gången kommer landslaget få fullt support. Vi ska skapa en stor atmosfär och heja fram vårt landslag, säger klubbens president.

Senol Günes-stadion öppnades upp 18 december 2016 och gjordes av landets president, Recep Tayyip Erdogan, och även Qatars emir, Tamim bin Hamad Al Thani. Arenan kostade 230 miljoner TL att bygga och bygget började november 2013. Den högsta publiksiffran som noterats på arenan är 38 477 som kom i matchen mellan Trabzonspor – Fenerbahce i år som slutade 1-1. Arenans högsta kapacitet är 43 223 åskådare.