Semih Sentürk lägger skorna på hyllan

En av Turkiets stora anfallare, Semih Sentürk, lägger skorna på hyllan.

Semih som har hunnit bli 35 år meddelade under söndagen att han avslutar sin fotbollskarriär. Anfallaren började sin professionella karriär 1999 med Fenerbahce. Hans sista klubb blev Eskisehirspor.

Semih Sentürks klubbar under sin fotbollskarriär:

Özçamdibispor 1993-1999
Izmirspor 2001-2002 (lån) 22 matcher & 3 mål.
Fenerbahce 1999-2013 (Fenerbahce A2 1999-2002), 257 matcher & 80 mål.
Antalyaspor 2014, 18 matcher & 5 mål.
Istanbul Basaksehir 2014-2016, 41 matcher & 17 mål.
Eskisehirspor 2016-2018, 48 matcher & 19 mål.

På sitt officiella Instagram-konto skriver Semih Sentürk följande:

“Jag har under min 19års långa karriär att vara en förebild med mitt uppförande både på och utanför plan. Fotbollen har varit en stor del av mitt liv, något jag har växt upp med och som har varit min dröm att få spela och göra det för ett antal klubbar under min karriär. “Unga Fenerli Semih” var mitt smeknamn i Fenerbahce och när jag minns tillbaka till min tid i Fenerbahce så är klubbens supportrar det största minnet jag har. Hur mycket jag en tackar för ert stöd så är det för lite, jag var klubbens son och ni stöttade mig alltid. Jag meddelar härmed att jag lägger mina skor på hyllan och önskar alla spelare och mina lagkamrater som fortsätter sina karriärer all lycka i framtiden.”

Semih Sentürk är inte bara en legend inom klubbfotbollen utan även inom landslaget och framförallt inom landslaget då han aldrig kommer glömmas för sina insatser i EM 2008.Den turkiske anfallaren fick smeknamnet “Jokern” och “Super-sub” för att han byttes in och avgjorde för Turkiet. Semih gjorde det viktiga målet mot värdnationen Schweiz vilket gjorde att Turkiet vann med 2-1 och förstörde värdnationens chanser att gå vidare från gruppen. Sederma steg Semih Sentürk återigen fram som inhoppare och avgörare när han i den 121:a minuten kvitterade mot Kroatien som minuten innan hade gjort 1-0. På straffdramat som följde var Semih en av de som satte sin straff och såg till att Turkiet slog ut Kroatien och gick vidare till semifinal. Med 13 spelare tillgängliga i truppen så såg det länge ut att gå till förlängning i semifinalen mot Tyskland efter att Semih Sentürks kvittering i den 87:e minuten till 2-2. Tyskland vann dock med 3-2 efter att ha avgjort i förlängning.

Totalt blev det 28 matcher och 8 mål i landslaget.