Svenskkollen – omgång 4

Hur gick det för de svenska spelarna i Süper Lig i den senaste omgången?

För bakgrund om spelarna läs första delen.

Namn, position, klubb, ligamatcher, mål, assist, gult kort, rött kort

Svenskarna

Süper Lig

Johannes Hopf, målvakt, Ankaragücü 4/0/0
– Spelade hela matchen när Ankaragücü förlorade på bortaplan mot Kasimpasa med 1-2. Nykomlingen har 1 seger, 1 oavgjord och 2 förluster efter fyra omgångar.

Mattias Bjärsmyr, mittback, Sivasspor 1/0/0
– Gjorde debut i ligan när han blev inbytt i den 94e minuten i bortamatchen mot Akhisarspor som slutade 1-1. Sivasspor har 1 seger, 1 oavgjord och 2 förluster efter fyra omgångar.

Abdul Khalili, mittfältare, Kasimpasa 1/1/0
– Saknades i Kasimpasas matchtrupp mot Ankaragücü. Är fortfarande borta pga skadan han ådrog sig i ligapremiären.

Daniel Larsson, yttermittfältare, Akhisarspor 2/0/0
– Var med i matchtruppen men det blev ingen speltid när Akhisarspor spelade 1-1 mot Sivasspor på hemmaplan. Akhisar är en av fyra klubbarna som inte har vunnit den här säsongen. Det har blivit 2 oavgjorda och 2 förluster. Ligger näst sist i tabellen efter fyra omgångar.

TFF 2. Lig

Erkan Zengin, yttermittfältare, Fatih Karagümrük 1/0/0, 1 gult kort
– Det var ligapremiär i TFF 2. Lig. Fatih Karagümrük som har storsatsat och värvat flera etablerade spelare förlorade mot Menemen Belediyespor med 0-1 på Olympiastadion i Istanbul. Erkan med nr. 10 på ryggen är lagkapten och spelade hela matchen. Fick ett gult kort i första halvleken.

Övriga

Süper Lig

Loret Sadiku, mittfältare, Kasimpasa 4/0/1, 1 gult kort
– Spelade hela matchen när Kasimpasa vann fjärde raka segern i ligan mot Ankaragücü med 2-1. Kasimpasa toppar tabellen inför landslagsuppehållet och är det enda laget som har vunnit samtliga matcher så här långt.

Celso Borges, mittfältare, Göztepe 3/0/0, 1 gult kort
– Spelade hela matchen när Göztepe förlorade på bortaplan mot Alanyaspor med 0-1. Drog på sig ett gult kort i den första halvleken.

Moestafa El Kabir, anfallare, Ankaragücü 4/1/0, 1 gult kort
– Spelade hela matchen när Ankaragücü förlorade på bortaplan mot Kasimpasa med 1-2. Missade straffspark i den 10e minuten. Två minuter senare tog Kasimpasa ledningen.

Atiba Hutchinson, mittfältare, Besiktas 0/0/0
– Hutchinson tidigare i Öster och Helsingborg har spelat fem säsonger i Besiktas. Förlängde sitt kontrakt i slutet av juli och väntar fortfarande på sin första match den här säsongen.

Spor Toto 1. Lig

Kari Arnason, Genclerbirligi, 0/0/0
– Var med i Genclerbirligis matchtrupp i derbyt mot Osmanlispor men fick ingen speltid. “Gencler” vann med 1-0 och har därmed vunnit alla sina fyra ligamatcher den här säsongen. Ligger etta i tabellen på samma poäng som Boluspor men bättre målskillnad.

Elmar Bjarnason, Elazigspor 4/0/0, 3 gula kort
– Spelade hela matchen när Elazigspor förlorade på hemmaplan mot Balikesirspor med 1-2. Drog på sig ett gult kort och har nu fått tre gula kort den här säsongen vilket innebär att han är avstängd i nästa match. Elazig har inlett säsongen med 1 oavgjord samt 3 förluster och ligger på sistaplats i tabellen efter fyra omgångar.

Abiola Dauda, Giresunspor, 4/2/0, 1 gult kort
– Fanns med från start i bortamatchen mot Ümraniyespor där det blev förlust med 0-2. Blev utbytt i den 73e minuten. Giresunspor hade inlett säsongen med tre raka segrar och åkte därmed på sin första förlust. Är på tredjeplats i tabellen med nio poäng, tre poäng upp till förstaplats.

Erik Ayuk, Osmanlispor
– Mittfältaren Ayuk, 21 år från Kamerun spelade 12 matcher för Jönköping Södra i Allsvenskan 2017. Var på provspel i Trabzonspor tidigare i augusti men det blev inget kontrakt. Blev klar för Osmanlispor på transferfönstrets sista dagar. Kontraktet är på två år. Saknades i Osmanlispors matchtrupp i derbyt mot Genclerbirligi.