U21 EM-kval: Inför Sverige – Turkiet

Igår spelade A-landslagen i Solna, idag möts U21-landslagen i Helsingborg.

Två dagar i rad möts Sverige och Turkiet i fotbollskamper och nu är det dags för U21-landslagen att göra upp i EM-kvalet. Dock är det en kvalmatch där Sverige redan är klara för U21 EM med sina 20 poäng och Turkiets chanser att kvalificera sig är uteslutna med tanke på laget är fyra med 8 poäng. Tvåan Belgien har också 20 poäng efter åtta matcher spelade.

Senast lagen möttes var i Turkiet och Sverige vann den matchen med 3-0. Turkiet har överlag haft svårt att prestera på U21-nivå och inte nått upp till nivån. Däremot finns det ett par mycket intressanta spelare att se i matchen mot Sveriges U21:

Baris Alici från Fenerbahce är uttagen i truppen. Yttermittfältaren imponerade i försäsongen för sin nya klubb och är en spelare som fansen tror mycket på samtidigt som anfallaren Umut Bozok finns med i truppen, Umut gjorde förra säsongen 25 mål på 37 matcher för Nimes i Ligue 2 och franska cupen och var en stor anledning till att klubben gick upp till Ligue 1 inför den här säsongen. Umut har ännu inte gjort sitt första mål i Ligue 1. Berkay Özcan som imponerade i Stuttgart ifjol kallades till U21-truppen från A-truppen vilket betyder att vi med all förmodan kommer få se Berkay spela mot Sverige.

Utöver det så finns även ett bekant namn för svenska supportrar i det turkiska landslaget, Deniz Hümmet. Mittfältaren som är född i Sverige representerar det turkiska landslaget och spelar till vardags i Trelleborgs FF i Allsvenskan.

I Sveriges U21-landslag finns bland annat Erdal Rakip, född i Sverige med turkiska rötter och som representerar Sveriges U21-landslag och som har blivit svensk mästare med Malmö FF fyra gånger i sin karriär och som till vardags spelar i Benfica. Andra intressanta spelare är Assoro som senast blev målskytt mot Turkiet.

Matchen spelas på Olympia i Helsingborg med avspark 18:30 och sänds på TV12 samt C More Fotboll (Sverige).