UEFA Nations League: Inför Turkiet – Ryssland

Första matchen i Nations League väntar och den är mot landet som var värd för sommarens VM, Ryssland.

Världnationen från VM kommer från en mycket stark insats i mästerskapet som tog sig överraskande hela vägen till kvartsfinal. I gruppen slog man bland annat Saudi Arabien med 5-0 och Egypten med 3-1 innan det blev förlust 3-0 mot Uruguay i den sista gruppspelsmatchen.

I åttondelsfinalen slog Ryssland överraskande ut det stora fotbollslandet  Spanien på straffar efter mycket dramatik. Lika mycket dramatik blev det i kvartsfinalen mot Kroatien – även i den matchen gick det till straffar men då tog det stopp. Ryssland slogs ut av Kroatien som gick hela vägen till final.

I målet hade ryssarna Igor Akinfeev som var en stor anledning till att man gick långt i turneringen och i anfallsväg så såg Dzyuba och Denis Cheryshev till att målen trillade in. Dzyuba stod för tre mål medan Cheryshev gjorde fyra mål.

Andra välkända spelare är Alan Dzageov som fortfarande spelar i landslaget liksom Yuri Zhirkov som har haft en sejour i Chelsea. Igor Akinfeev kommer inte medverka i matchen då målvakten ska genomgå en undersökning för sitt knä i Tyskland och även Smolov saknas i Rysslands trupp. I Ryssland så är  Fenerbahce-försvararen Roman Neustadter uttagen och förväntas få speltid.

Senast Turkiet och Ryssland spelades var innan VM drog igång på allvar. Då såg Turkiet vassare ut trots att det var Ryssland och inte Turkiet som skulle spela VM. Matchen slutade 1-1 där hemmalaget Ryssland ledde i halvtid innan Yunus Malli kvitterade i den 59:e minuten. Turkiet dominerade bollinnehavet med 58% och även högre passningsprocent med 81& gentemot Rysslands 77% och hade 9 skott i matchen dock enbart två på mål.

I den matchen ställde Turkiet upp med:

Serkan Kirintili – Sener, Caglar, Kaan, Hasan Ali – Yusuf Yazici, Okay, Mahmut Tekdemir, Irfan Kahveci, Kenan Karaman, Cengiz

Den här gången saknas både Irfan Kahveci och Kenan Karaman i truppen medan övriga spelare är med. Se hela Turkiets trupp här.

Landslagen har mötts fyra gånger tidigare. Två matcher har slutat med rysk seger och två matcher har slutat oavgjort.

Potentiella startelvor inför kvällens match:

Turkiet:

Serkan, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Çağlar Söyüncü, Hasan Ali, Okay Yokuşlu, Mehmet Topal, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Cenk Tosun

Ryssland:

Lunev, Fernandes, Neustadler, Dzhikiya, Kudriashov, Gazinski, Zobnin, Kuziaev, Erokhin, Dzyuba, Cheryshev

TV-kanalerna som sänder matchen hittar ni här.