VIDEO: Drömstart för Galatasaray i Champions League

Galatasaray fick en drömstart i Champions League när Lokomotiv Moskva besegrades med 3-0 på hemmaplan.

Galatasaray var tillbaka i Champions League efter tre år och 44 059 åskådare fanns på plats på Türk Telekom stadion på tisdagskvällen för att bevittna återkomsten.

Tränaren Fatih Terim ställde upp med följande startelva: Fernando Muslera – Martin Linnes – Ryan Donk – Serdar Aziz – Yuto Nagatomo – Badou Ndiaye – Fernando – Younes Belhanda – Emre Akbaba – Garry Rodrigues – Eren Derdiyok

Garry Rodrigues som gjorde två mål i senaste ligamatchen inledde målskyttet i den 9e minuten vilket också blev första halvlekens enda mål. I den andra halvleken ökade Eren Derdiyok på till två noll i den 67e minuten med ett frisparksmål. Inhopparen Selcuk Inan fastställde sedan slutresultatet i den 94e minuten på straffspark.

I slutet av matchen fick Badou Ndiaye rött kort efter två gula kort.

I gruppens andra match mellan Schalke 04 och Porto blev det 1-1 vilket innebär att Galatasaray toppar tabellen i Grupp D efter första omgången. Andra omgången spelas om två veckor då reser Galatasaray till Portugal för match mot Porto.

Grupp D

  1. Galatasaray, 3 poäng
  2. Porto, 1 poäng
  3. Schalke, 1 poäng
  4. Lokomotiv Moskva, 0 poäng

Turkiska