VIDEO: Hopf höll nollan för andra matchen i rad när Ankaragücü vann nykomlingsmöte

Johannes Hopf höll nollan för andra matchen i rad när Ankaragücü vann nykomlingsmötet mot B.B. Erzurumspor.

Matchen började dåligt för bortalaget Ankaragücü som fick mittbacken Bakary Kone utvisad redan efter åtta minuters spel. Domaren tog beslutet efter att ha använt sig av VAR och gav Kone direkt rött kort för att han gått in med dobbarna före i en situation.

Hemmalaget som inför matchen inte hade vunnit någon match i ligan skapade flera målchanser men lyckades inte göra mål. Matchens enda mål kom istället av gästerna genom inhopparen Kenan Özer som avgjorde i den 90e minuten efter att ha blivit framspelad av Erdem Özgenc. Två av få spelare som finns kvar i Ankaragücüs trupp som tog sig upp från andraligan till högstaligan förra säsongen. Kenan har dessutom varit med på resan från tredjeligan till högstaligan på två säsonger.

Moestafa El Kabir fanns med från start i Ankaragücü och blev utbytt i den 88e minuten.

Trots en spelare mindre i över 80 minuter vann Ankaragücü sin andra raka 1-0 seger och tog sin tredje seger för säsongen. Laget har 10 poäng efter sex omgångar och klättrade upp på en femteplats i tabellen inför fortsättningen av sjätte omgången. B.B. Erzurumspor får däremot vänta ytterligare på sin första seger. Laget ligger sist i tabellen med två poäng.

Höjdpunkter från matchen.