VIDEO: Kocaelispor invigde sin nya hemmaarena – över tjugo tusen åskådare i fjärdeligan

Mellan 20-25 000 åskådare uppges ha befunnit sig på plats när TFF 3. Lig-klubben Kocaelispor invigde sin nya hemmaarena i lördags.

Kocaeli stadion eller Izmit stadion har en publikkapacitet på 34 712 åskådare. Arenan är en av tio arenor som finns med i Turkiets ansökan om EM 2024. UEFA ska utse värdlandet för EM 2024 torsdagen den 27e september och Turkiets enda motståndare är Tyskland.

När Kocaeli stadion invigdes i helgen i TFF 3. Lig-premiären mot Fatsa Belediyespor en match som Kocaelispor vann med 2-0 bjöd kommunen på inträdet och det uppges ha funnits mellan tjugo till tjugofem tusen åskådare på plats.

Kocaelispor är en klubb som grundades 1966 och har spelat totalt 20 säsonger i Süper Lig senast säsongen 2009-10. Men det blev bara en säsong i Süper Lig och klubben har sedan dess rasat ner i seriesystemet. Säsongerna 2014-15 och 2015-16 spelade klubben i amatörligan (BAL-ligan) vilket motsvarar femte divisionen i turkiska seriesystemet. Sedan två säsonger tillbaka håller klubben till i TFF 3. Lig vilket motsvarar fjärde divisionen i turkiska seriesystemet.

Kocaelispor har alltid haft ett starkt publikstöd och trots att klubben har legat i lägre divisioner de senaste åren har supportrarna fortsatt att gå på matcherna och det har varit över 10 000 åskådare på matcherna i amatörligan. Fansen fanns som vanligt på plats och bjöd på ett fint koreografi.

Kocaelispor har vunnit turkiska cupen två gånger (1997 och 2002).

***

***